accueil-long
Waar komt de naam Beau Rivage vandaan

We gaan terug in de geschiedenis.

Fabelschrijver Jean-Pierre Claris De Florian leefde van 1755 tot 1794.

Hij groeide op in de omgeving waar zich nu camping Beau Rivage bevindt. Hij woonde in het kasteel van Logrian Florian (niet ver van ons, lekkere wijn) en woonde ook een paar jaar in het ‘chateau’ van Cardet. In 1788 schreef Florian zijn pastorale roman Estelle.

Vertaald klinkt het ongeveer zo:
Langs de oever van de Gardon, aan de voet van de hoge bergen van de Cévennen, tussen het stadje Anduze en het dorpje Massane, bevind zich een vallei waar het voelt alsof de natuur al zijn schatten heeft bewaard. Daar waar het water van de rivier kronkelt door de langgerekte prairies, wandelt men onder het gebladerte van de vijgenbomen en de acacia’s. De iris, de bloeiende brem, de narcis die de aarde emailleert; de granaatappelboom, de clematis en de meidoorn wasemen vele geuren uit. Een cirkel van heuvels, verspreid liggend met dichtbegroeide bomen, sluit alle kanten van de vallei en bergtoppen bedekt met sneeuw grenzen de horizon.
Dicht bij, dit charmante toevluchtsoord, genoemd (met die juiste naam) Beau Rivage, leven de schaapherders en hun familie, onder het regime van Louis XII, waardig in deze betoverende omgeving. De stadjes Massane, Maruèje en Arnassan, zij zijn vredig verzameld in de vallei van Beau Rivage; hun kuddes, eerst verzameld, daarna verspreid, zullen de tijm zoeken op de heuvels; de honden houden de wacht aan de kant van de bergen, en de herders en de herderinnen, zitten samen dicht bij de rivier, genietend van het zachte plezier dat hen gegeven wordt: een mooie hemel, een goede koning, onschuld en gelijkheid.