Activiteiten rondom de camping

Onze regio kent een overvloed aan diverse gevarieerde aktiviteiten.
Het is ondoenlijk om ze hier allemaal te noemen dus hebben we er een mooie selectie gemaakt zodat u een idee heeft van de mogelijkheden.

Wandelingen

De omgeving van de camping leent zich bij uitstek voor het maken van mooie wandelingen, zowel in de directe omgeving als in de nabijgelegen Cevennen Wij hebben 4 gemarkeerde wandelingen uitgezet die direct vanaf de camping beginnen. Afwisselende wandelingen die door het dorp, het bos of de druivenvelden gaan.

Bij de receptie kunt u nog meer mooie wandelingen vinden. We hebben een twintigtal gevarieerde wandelingen in een map gebundeld. In de Cevennen, door leuke stadjes en prachtige stukken natuur. De routes zijn van verschillende afstanden en moeilijkheidsgradaties.

Fietsen

De camping ligt op een prachtige locatie die perfect is voor de sportieve kampeerder. Er zijn veel mogelijkheden voor de (elektrische) fiets en mountainbike. Onze uitgezette fietsroutes, kortste 12 km en langste meer dan 45km, gaan over kleine wegen, waar weinig verkeer langs gaat, door de mooiste landschappen. Voor de racefietsers hebben we mooie berg-en collenroutes.

Kanoën

Voordeel van een camping aan de rivier is de gevarieerde mogelijkheden van sportieve wateractiviteiten. Zo hebben we een aantal kano’s aan de oever waarmee je een aardig stuk kan kanoën. Stroomopwaarts is het een leuke tocht, waar je kunt genieten van de natuur, vissen en bijzondere vogels. Leuk om met de kinderen te doen!

Om echt te kanoën, dus met snelheden en variërende afstanden, hebben we verschillende plaatsen om u te adviseren. Bijvoorbeeld in Collias, op de Gardon. Een prachtige tocht door de natuur en onder de Pont du Gard door. Of in Ganges over de rivier de Herault, met vele stroomversnellinkjes. Ook in de zomer is hier genoeg water voor een actieve kanotocht. Alle informatie is beschikbaar bij de receptie van de camping.

Het stoomtreintje

trein-des-cevennes

Vlakbij de camping, op 8km afstand, vindt u het station van het stoomtreintje van Anduze. Aan boord van deze authentieke stoomtrein ontdekt u de mooie vallei van de Gardons en zijn bewonderenswaardige panorama’s tijdens een reis van 13 kilometer.

Het treintje rijdt iedere dag meerdere malen van Anduze naar st Jean du Gard en weer terug. Het is echt genieten en bewonderen. Ook kunt u uitstappen bij het imposante bamboebos en hier een wandeling doorheen maken, om vervolgens weer verder te gaan naar het prachtige bergdorp st Jean de Gard. Al met al een echte aanrader! De folder en daarin de dienstregeling zijn bij onze receptie verkrijgbaar.

Het bamboebos

Het bamboebos bij Anduze is het grootste van Europa. Deze fantastische tuin vervoert ons meteen in een exotische omgeving van wel 12 hectare. Vele soorten bamboe zijn er te bewonderen maar niet alleen dat …….

Ook zijn er vele bomen te bewonderen die opmerkelijk zijn vanwege hun grootte en levensduur,zoals redwoods, gingkos biloba’s, cryptomeria’s, tulpenbomen, magnolia’s en camelia’s.
De prachtige Landschapsarchitectuur laat je verschillende universums zien als met de watertuin, het bamboebos, de palmboomsteeg van China, de Japanse tuin, het labyrint, de tuin van de bekkens van Eugene of de kassen Mazel. Deze mooie en grootse tuin is een bezoek meer dan waard!

Klimmen in bomen

In de omgeving zijn er een aantal boomklimparken. Kinderen (vanaf 4 jaar oud) en volwassenen kunnen zich hier eindeloos vermaken door te springen, schommelen, klimmen, tokkelen en denken dat ze Tarzan zijn.

Dus een ieder kan zich hier lekker uitleven en prachtige momenten beleven. Het dichtstbijzijnde klimparkt bevindt zich op 6 km van de camping en is erg de moeite waard. U vindt natuurlijk ook alle nodige informatie bij de receptie van de camping.

Markten en tweede hands marktjes

Fleurs_au_marché_dUzès

Veel toeristische dorpen zoals Anduze, Vézénobres, Lasalle, Sauve, Sommières of Uzès, waar elke week markten te ontdekken zijn. Olijven, pelardons, de beste aromatische planten om enkele specialiteiten uit de regio te noemen. U vindt deze producten op de markten. De regio staat ook bekend om zijn vele pottenbakkerijen. Een van de bekendste is het aardewerk van de Madeleine, op 5 minuten van de camping. Er zijn ook veel rommelmarkten en ‘vide greniers’ (leeghalen van de zolder) waar we regelmatig de grappigste objecten vinden.

Zwemmen & ontspanning

rivier

Of het nu aan de rivier of aan het strand van de Middellandse Zee is, onze regio heeft veel voordelen op het gebied van zwemmen en ontspanning. Buiten de rivier die grenst aan de camping, zijn vele andere rivieren te verkennen en met watervallen kunt u aangename dagen doorbrengen. De Middellandse Zee ligt op 1 uurtje rijden van de camping, alwaar je een heerlijke stranddag kunt doorbrengen.

Golf

Aan de overkant van de rivier bevindt zich een leuke golfbaan. Niet heel groot met zijn 6 holes maar mooi gelegen, vlakbij, en dus perfect om zo maar even een balletje te gaan slaan of om het gewoon eens te proberen dat golfen! In de regio zijn ook meerdere grote golfbanen te vinden zo is er in Uzes een mooie en in Nimes de fraaie baan met 18 holes!