De omgeving

Directe omgeving

Onze camping Beau Rivage ligt bij het kleine authentieke dorpje Cardet. Het dorp ligt in een glooiend landschap met vele akkers en wijnvelden. Uitstekend geschikt om te wandelen en te fietsen.

 

Er zijn vele kleine dorpjes in de buurt om te bezoeken of doorheen te fietsen: Vézénobres, Sauve, Uzès, Sommieres en nog meer.

De streek staat ook bekend om zijn vele poterieën. Een hele bekende is de poterie de la Madeleine die zich op 5 minuutjes afstand van de camping bevindt, met naast vele potten ook volop decor- en kado ideetjes.

Vorige slide
Volgende slide

Ook zijn er regelmatig brocante (rommel) markten en ‘vide greniers’ (= ‘leegmaken van de zolders’) waar je vaak heel bijzondere snuisterijen vandaan kunt halen.
In de vele kleine gezellige dorpen worden iedere week van die echte gezellige markten gehouden worden. Olijven, pelardonnetjes (cévénolse geitenkaasjes), de lekkerste kruiden om maar een paar specialiteiten van de streek op te noemen. Deze vind je dan ook volop op deze marktjes.

Iets verder in de omgeving

Aigues Mortes
Grau du Roi
Camarque
Provence
Camargue
Ardeche
Vorige slide
Volgende slide

In het zuidoosten bevindt zich de delta van de Rhône: de Camargue, met zijn paarden, stieren en flamingo’s.
De ideale uitgangsbasis voor een gevarieerde vakantie.

Op 60 km noordelijk ligt de Ardèche. De Provence ligt ongeveer 50 km naar oostelijke richting.
De Middellandse zee is ongeveer 75 km van de camping vandaan richting het zuiden. Met mondaine, toeristische badplaatsen (La Grande Motte), het prachtige vestingstadje Aigues Mortes, maar ook kleine gezellige badplaatsjes en uitgestrekte stranden (Le Grau du Roi, Palavas).

Bezienswaardigheden

Activiteiten