Vogels spotten
Waterspreeuw
Witte reiger
IJsvogeltje
Oeverloper
Zilverreiger
Wilde eenden
Vale gier
Flamingo
Zwerm gieren
Vorige slide
Volgende slide

Vogels rondom camping: 

Als vogelspotter en natuurliefhebber bent u bij ons op Beau Rivage aan het juiste adres. Bij de rivier alleen al kunt u vele verschillende vogelsoorten spotten en ook op- als rondom de camping kunt u vele verschillende varianten horen en/of zien. Hieronder vindt u een link naar de lijst met  alle vogels hier waargenomen, ook in de receptie kunt u deze lijst inzien. Regelmatig wordt deze lijst nog aangevuld met nieuwe soorten.  Mike Marshall uit Engeland maakte in het najaar van 2019, vanaf zijn kampeerplek, prachtige foto’s welke u op deze pagina kunt zien.

Vogels verderop:

Een goed uur rijden van de camping vandaan, ligt de Tarn in het Nationale Parc les Cévennes.Dankzij een herintroductieprogramma in de jaren 80 leven hier inmiddels meer dan 100 gieren. Andere roofvogels die u wellicht ziet in dit ruige, bergachtige gebied zijn de steenarend, slangenarend en Bonelli-arend.
Een goed punt om de vale gieren te zien bevindt zich vlakbij het plaatsje Le Truel, bij de spectaculaire kloof ‘Gorges de la Jonte’. Hier ligt het uitkijkpunt ‘Belvédère des Vautours’ en een informatiecentrum over de vale gier.

Richting het zuiden vindt u op ongeveer 1 en half uur rijden de Camargue , hier vindt u typische watervogels als de flamingo, steltkluut, woudaapje, ralreiger en geelpootmeeuw.

Lijst vogels hier waargenomen