Corona virus informatie

Update 28 augustus

Sinds gisteren is ons departement de Gard als rode zone aangemerkt. De reden hiervan is  dat er op de 100.000 mensen,  50 of meer, positief op het Coronavirus zijn getest. 

Met deze markering geeft de regering toestemming aan de departementale overheid, om, daar waar het nodig is, extra maatregelen in te voeren,  zoals bijvoorbeeld, het buiten dragen van een mondkapje of het eerder sluiten van een bar/restaurant. Dit om verdere verspreiding tegen te gaan. 

Het betekent niet dat er nu weer een lockdown is, of gaat komen, ook betekent het niet dat wij als camping dicht moeten, nee gelukkig niet, het betekent dat wij met z’n allen nog Iets beter op onze tellen moeten passen, ons extra goed aan de regels moeten houden met betrekking tot persoonlijke hygienne,  mondkapjesplicht en afstand houden.

De classificatie ‘rood’  is echter specifiek voor Frankrijk. Andere Europese landen kunnen Frankrijk op een ander niveau classificeren, vooral in oranje, dat is wat ook Nederland doet. 

U bent dan ook nog steeds erg welkom op de camping. 

Als u besluit uw verblijf in te korten, dan wel te annuleren doet u dit uit eigen initiatief en zullen de normale annuleringsvoorwaarden gelden.  

Update 18 juli

Vanaf maandag 20 juli is het in Frankrijk verplicht om in alle afgesloten openbare ruimtes een mondkapje te dragen. Dit zal dus gelden voor alle winkels, musea, stations en dergelijke. as maandag of dinsdag komt er een meer specifieke uitleg over welke ruimtes hiermee bedoeld worden.

Update 26 juni

Zoals verwacht zullen zowel de georganiseerde animatie als de gezellige (muziek) avondjes deze zomer gewoon doorgang vinden.

Update 13 juni

Het is nu zeker en door de Franse regering toegezegd… de grenzen met België, Duitsland en Luxemburg gaan vanaf maandagmorgen 15 juni om 00.00 uur weer open!

Update 4 juni

Over de aanpassingen die we als camping nemen tegen het Covid-19 virus

Algemeen

Net als overal in Frankrijk gelden ook op de camping de belangrijkste maatregelen op het gebied van hygiëne, zoals…

 • Het regelmatig handen wassen met water en zeep of met hydro-alcoholische gel produkten
 • Niezen en hoesten in de elleboog
 • De neus snuiten in een wegwerpzakdoek en deze direct in een vuilnisbak gooien
 • Aanraken van het gezicht vermijden, vooral neus mond en ogen.
 • Een fysieke afstand van 1 meter tussen twee personen houden!

Op de camping is het niet verplicht om waar dan ook een mondmasker te dragen. Niet op het terras, noch in het sanitair of receptie. Mocht je er de voorkeur aangeven dit wel te doen dan ben je hier natuurlijk vrij in.  Het dragen van mondmaskers wordt aangeraden in ruimtes waar het niet mogelijk is om de afstand van 1 meter te hanteren, alsook in het openbaar vervoer. 

Verder geldt de algemene regel:

Indien je, of iemand uit je huishouden, klachten heeft zoals verkoudheid, niezen, hoesten, koorts, griep of benauwdheid dan verzoeken wij je dit te melden en verder in je kampeermiddel te blijven en dus niet de receptie, pizzeria, zwembad of sanitair te bezoeken.

Overige maatregelen

Wij zullen de hieronder genoemde, voorzorgsmaatregelen nemen en vragen eenieder om zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen wat betreft het afstand houden van elkaar.

Sanitairgebouw

 • In het grote gebouw zal één deur als entree worden gebruikt en de andere als uitgang. Er zal een bewegwijzering zijn en je wordt verzocht deze te volgen. **
 • Bij de entree van de wc’s vind je een dispenser met desinfecterende gel.
 • Er zullen enkele wastafels afgetaped worden.
 • De contactpunten in de sanitaire voorzieningen, zoals handvaten en deurknoppen zullen meerdere malen per dag met ontsmet worden.
 • Wij vragen je om de tijd die je doorbrengt in het sanitair zo kort mogelijk te houden en mocht je zien dat er meerdere mensen binnen zijn gelieve dan even buiten te wachten

In de receptie

 • is een plexiglas scherm geplaatst waardoor er een barrière is ontstaan tussen jezelf en de medewerksters van de receptie.
 • Er staat een flacon met desinfecterend gel, zodat u de handen kunt desinfecteren
 • In de receptie vragen we om met niet meer dan drie personen binnen te zijn. Zie je bij aankomst dat er al meerdere personen binnen zijn dan gelieve buiten te wachten.
 • De balie en bureaublad en zullen geregeld gereinigd en ontsmet worden.

Pizzeria/bar

 • Ons terras is normaal geopend en de tafels staan minimaal 1 meter uit elkaar.
 • Voor een tafel op ons terras hoef je, in principe, niet te reserveren je bent zoals gewoonlijk, altijd welkom!
 • Wij mogen groepen ontvangen tot 10 personen, wil je komen met 6 tot 10 personen dan dien je dit van tevoren aan te geven en dus te reserveren.
 • Bij de entree van het terras verzoeken wij je de handen te desinfecteren bij de dispenser met gel die bij de entree staat.
 • Ons personeel zal mondkapjes dragen en we zetten extra schoonmaakmomenten in voor een veilig verblijf bij ons op het terras.
 • Wij verzoeken je zo veel mogelijk met pin te betalen

Zwembad

 • Het zwembad is normaal geopend van 10 uur ’s morgens tot 21.00 uur ’s avonds.
 • Er zullen ligbedjes in het zwembad geplaatst zijn maar wel minder dan gewoonlijk. Deze bedjes worden een aantal malen per dag gedesinfecteerd.

 Tot slot

Wij vertrouwen erop dat deze maatregelen voldoende zullen zijn om je in een zo veilig mogelijke omgeving van je vakantie te doen genieten.

Als ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en naar eigen goeddunken handelt gaan wij met z’n allen weer een mooie zomer tegemoet.

We zitten nu in de tweede fase van het déconfinement dus de ‘ontgrendeling’.  Op 22 juni gaat de derde fase in werking, het kan dus zijn dat de maatregelen nog veranderen. Wat de reglementen die voor het hoogseizoen zullen gaan gelden, zullen zijn, moeten we nog even afwachten. Maar we nemen al met al aan dat de animatie, soirées en verdere activiteiten, gewoon doorgang zullen vinden. 

De terrasjes, bars, restaurants, marktjes e.d. zijn weer heropend. In een aantal van de toeristische trekpleisters zoals grotten alsook het bamboebos zul je een mondmasker moeten dragen. Ook in sommige winkels vinden ze het prettiger als je een mondmasker op hebt.

Al met al zullen er dus wel wat verschillen te merken zijn met andere zomers en eerdere vakanties maar we denken niet dat deze verschillen zodanig zijn dat ze in de weg zullen staan om het ultieme vakantiegevoel te beleven.

Vooral dit laatste is een belangrijk issue voor het wel dan niet laten doorgaan van jullie welverdiende vakantie in het zonnige zuiden!

 

Update 28 mei

Vanavond van de eerste minister gehoord dat de campings op 2 juni weer open mogen. Ook cafés, bars, restaurants, stranden, toeristische attracties e.d. mogen dan hun deuren weer openen!  Dit alles met inachtneming van de verschillende voorzorgsmaatregelen. Hierover binnenkort meer nieuws.

Wat betreft het ‘open gaan’ van de grenzen is Frankrijk bereid die op 15 juni weer voor iedereen open te doen. Hierover is de Franse regering in nauw contact met de overige Europese landen.  Ook hangt dit af  van hoe de ontwikkeling van het Coronavirus verder stabiliseert en teruggedrongen wordt.

Zodra we de regels en inachtnemingen, die voor campings zullen gaan gelden, duidelijk hebben zullen we deze bekend maken via onze site, Face Book en email.

We zijn blij…. het vakantievieren kan toch weer een aanvang nemen, wat een goed nieuws is dit!

Update 18 mai

Vandaag gehoord van de Federatie FNHPA dat buitenlandse toeristen welkom zullen zijn in juli en augustus.  Wanneer de grenzen voor iedereen weer open zullen gaan moeten we nog even afwachten. 

Natuurlijk hangt dit alles af van de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus.

Update 14 mei 2020

Vandaag heeft Frankrijk’s eerste minister Edouard Philippe verklaard dat de Fransen in de maanden juli en augustus op vakantie mogen gaan in Frankrijk en haar overzeese gebieden.  

Vanaf 2 juni gaat de horeca weer open. Vooralsnog gaan we ervan uit dat dit betekent dat ook bij ons de pizzeria weer open gaat. 

Rond 25 mei verwachten we meer nieuws over het openstellen van de camping.  Alles blijft nog even afhankelijk van hoe het virus zich ontwikkeld. 

Diverse Nederlandse media benadrukken dat de Franse gezondheidsnoodtoestand verlengd is tot 24 juli en schrijven dat vakantiegangers dus niet welkom zijn tot die datum. Deze ‘état d’urgence sanitaire’ zegt echter niets over de vraag vanaf wanneer buitenlanders weer door Frankrijk mogen reizen. De noodtoestand verlengen is een politieke en administratieve maatregel die ervoor zorgt dat de Franse overheid veiligheidswetten versneld mag invoeren om het virus te bestrijden.

Het is nu nog even afwachten tot het moment dat de overheid de restricties bij de grenzen versoepeld en we onze Nederlandse gasten weer kunnen ontvangen. We kijken er enorm naar uit!

Update 6 mei 2020

We hebben van onze overkoepelende federatie te horen gekregen, dat de regering besloten heeft om campings in ieder geval tot 2 juni gesloten te houden. 

Zoals de zaken er nu voorstaan, wil de regering bevolkingsbewegingen en bijeenkomsten niet aanmoedigen. Interregionale en interdepartementale reizen worden gereduceerd tot alleen dwingende professionele of familiale redenen. De stranden blijven tot 1 juni ontoegankelijk voor het publiek. Café’s en restaurants zullen tot begin juni ook hun deuren gesloten moeten houden.

We zijn niet helemaal verrast door deze nieuwe datum maar hopen erop dat we na 2 juni onze poort weer wijd open kunnen zetten. We houden u op de hoogte!

 

Update 14 April 2020

De Franse president heeft aangekondigd dat het confinement (de lock down) tot 11 mei gaat duren. Tot die tijd is de camping dan ook zeker gesloten.

Iedereen die een kampeerplaats of mobile home geboekt heeft tot de datum van 11 mei, heeft inmiddels een email ontvangen.

Voor de periode daarna volgen wij de ontwikkelingen hier in Frankrijk rondom het coronavirus nauwlettend. Zodra er berichten zijn hieromtrent dan houden wij je hiervan op de hoogte.

Aanbetalingen

Velen van u hebben een kampeerplaats of mobile home gereserveerd en vragen zich af hoe het nu zit met de aanbetaling die gedaan is en een eventuele annulering.

Hierover het volgende;

In geval van het niet kunnen ontvangen van kampeergasten i.v.m. de regelgeving rondom het Coronavirus, in de periode die zij geboekt hebben, passen wij de procedure toe die de Franse regering heeft opgesteld voor de toerismebranche.

Deze houdt in dat de recreatieve branche het recht heeft om, voor tegoeden van contracten afgesloten tussen 1 maart en 15 september 2020, die worden geannuleerd, een avoir (= tegoed) te verstrekken.

Dit betekent dat wanneer uw vakantie niet door mag gaan, het reeds betaalde bedrag wordt omgezet in een tegoed. Dit tegoed kunt u later in het jaar, of in het seizoen van 2021, gebruiken bij een verblijf bij ons op de camping.

Hiervoor dient u straks wel een nieuwe reservering te plaatsen. Het tegoed zal dan niet dienen als aanbetaling, deze dient wederom gedaan te worden, maar wordt verrekend in de factuur van het gehele verblijf.

We hopen dat het een en ander duidelijk is en mocht u vragen hebben dan beantwoorden wij die heel graag via de mail. Dus schroom niet om een mail te sturen naar:  mail@camping-beau-rivage.net.

Wij vragen uw begrip voor deze maatregelen die wij moeten nemen.

We wensen iedereen veel sterkte in deze en de komende periode en blijf vooral gezond!

Heel graag tot ziens!

Namens de hele familie van Beau Rivage…… John en Ve