Corona virus informatie

Update 9 augustus

Vanaf vandaag zullen restauranthouders, bars en cafés verplicht zijn hun klanten om een geldige gezondheidspas te vragen. Deze verplichting zal ook gelden voor consumenten die op het terras van deze etablissementen willen zitten. Dus gaat u naar een terras, café, restaurant maar ook naar een attractiepark, museum, bambouserai, grot of ander toeristische trekpleister dan zult u een geldige gezondheidspas moeten laten zien.
 Vanaf 9 augustus zal deze ook worden gecontroleerd bij het instappen in vliegtuigen, treinen en bussen die langeafstandsreizen maken. Ook passagiers van binnenlandse vluchten, TGV’s, intercitytreinen en nachttreinen moeten een dergelijk certificaat hebben.

Als u terugreist naar Nederland moet u een coronabewijs (vaccinatiebewijs of herstelbewijs) kunnen laten zien.

U leest hier alles over op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies

Update 23 juli

Inmiddels hebben we meer duidelijkheid gekregen over hoe om te gaan met de nieuwe maatregelen betreffende de campings.

Onderstaand bericht hebben we in een mail gestuurd naar alle kampeerders die de komende weken bij ons gereserveerd hebben.

Afgelopen dagen zijn er in Frankrijk verschillende maatregelen aangescherpt.

Voor u als kampeerder uit Nederland zijn de volgende regels van toepassing:

Iedereen van 12 jaar of ouder moet kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn bij het passeren van de grens. De tweede vaccinatie van Pfizer, Moderna of AstraZeneca moet minimaal 7 dagen geleden plaats hebben gevonden om Frankrijk in te komen. Voor Janssen geldt vier weken. Wanneer men niet in het bezit is van vaccinatiebewijs, dan is een negatief testresultaat van minder dan 24 uur voldoende om Frankrijk in te komen. In Frankrijk heet dat de pass sanitaire.

Dit moeten we als camping bij aankomst controleren. Op de camping geldt deze controle voor personen van 18 jaar en ouder. Hierna hoeft men op de camping niets meer te tonen en kunt u vrij van alle faciliteiten gebruik maken, zo ook van het restaurant en zwembad.

Indien u al langer in Frankrijk verblijft (als u bijvoorbeeld al op een andere camping bent geweest) en u bent niet gevaccineerd, dan is een negatief testresultaat van maximaal 24 uur oud verplicht bij aankomst op camping Beau Rivage voor alle personen vanaf 18 jaar. U kunt dit laten uitvoeren bij een pharmacie (apotheek).

Voor grotere attracties is een pass sanitaire nodig. Maar er zijn ook attracties die werken met tijdsloten waardoor er maximaal 50 tegelijk zijn en het niet nodig is om getest te zijn. Supermarkten zijn gewoon toegankelijk. Op veel plekken is een mondkapje dragen verplicht.

Vanaf augustus is het ook voor restaurants en cafés verplicht om een pass sanitair te vragen voor personen van 18 jaar en ouder.

Als u na een verblijf bij ons nog naar een andere verblijfsaccomodatie gaat zoals een (overnachtings)camping of hotel, is het ook daar nodig om weer een pass sanitaire bij aankomst te laten zien (een bewijs van vaccinatie of van een test die minder dan 24 uur geleden is afgenomen).

In de bijlage vindt u een formulier dat wij bij aankomst (liefst reeds) ingevuld van elk gezin ontvangen.

Deze informatie hebben we pas vanmorgen ontvangen, anders hadden wij dit graag eerder laten weten.

We wensen u alvast een goede reis en graag tot binnenkort.

Met vriendelijke groet, namens het gehele team,

Vera Sikkes

John Huisman

Update 21 juli

Kampeerders vanaf 18 jaar dienen bij aankomst op de camping een vaccinatiebewijs, in Frankrijk ‘de pass sanitaire’ te tonen. Dit kan ook een negatief testbewijs zijn van maximaal 48 uur.

Hierna hoeft men op de camping niets meer te tonen en kunt u vrij van alle faciliteiten gebruik maken.

De laatste prik van Pfizer, Moderna of AstraZeneca moet dan minimaal een week geleden zijn gezet. Voor Janssen geldt vier weken.

De test waarmee je het land in wil komen mag overigens niet langer dan 24 uur geleden afgenomen zijn. De tweede vaccinatie van Pfizer, Moderna of AstraZeneca moet je minimaal twee weken geleden gehad hebben om Frankrijk in te komen.

Update zaterdag 17 juli

Er zijn nieuwe regels opgesteld om Frankrijk binnen te komen. 

Zo moet uw negatieve PCR-test of antigeentest voor vertrek niet ouder zijn dan 24 uur (gerekend vanaf het moment van afname).

Ook is er het volgende verandert:

U mag Frankrijk binnen komen als u 7 dagen (en geen 14 dagen, zoals eerder vermeld!) of langer geleden volledig gevaccineerd (met Pfizer, Moderna of AstraZeneca).

Voor veel meer informatie over het reizen naar Frankrijk verwijzen wij u graag naar:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies

Update 14 juli 2021

Van de maatregelen die 12 juli aangekondigd werden door de regering, zijn er al weer een paar bijgesteld.  De belangrijkste voor onze gasten is dat jongeren tot 18 jaar pas na 30 augustus een ‘pass sanitair’ moeten tonen bij het betreden van bar of restaurant. Dus geen probleem voor de schoolvakantie!

Update 13 juli

President Macron heeft gisteravond nieuwe maatregelen aangekondigd.

Voor toeristen die hier naar Frankrijk komen zijn dit de belangrijkste punten:

Wie vanaf 1 augustus een openbare ruimte zoals een café, restaurant of winkelcentrum wil bezoeken, is verplicht een coronacertificaat te overhandigen.

De zogenoemde gezondheidspas is ook nodig om te reizen met de trein of het vliegtuig.

Nederlanders kunnen via de CoronaCheck-app een certificaat in de vorm van een QR-code aanvragen als ze minstens twee weken volledig gevaccineerd zijn, negatief getest zijn of recent hersteld zijn van een coronabesmetting.

In het geval van een negatieve test mag die niet ouder zijn dan 72 uur.  
Wil je naar een café of restaurant dan word je (vanaf 1 augustus) toegelaten met een negatieve test of de pas sanitaire. 

De pas is al vanaf 21 juli vereist voor onder meer attractieparken, culturele instellingen en evenementen met meer dan vijftig personen. Met de pas wil de regering de nieuwe golf besmettingen door de deltavariant terugdringen.

Voor een PCR – of antigeen test kan men bij de apotheek terecht. De kosten bedragen 49 voor een PCR test en 29 Euro voor een antigeen test.

=====

Er is nog niets definitief en op dit moment wachten we nog op meer informatie van de overheid /Federatie met betrekking tot de regels die gaan gelden op campings.

Vooralsnog moet de nieuwe regelgeving nog door het parlement goedgekeurd worden. Dus zodra er meer bekend is melden we dat hier.

Camping Beau Rivage zal zich houden aan de regel- en wetgeving van de Franse regering. 

U blijft van harte welkom in Frankrijk en dus zeker bij ons!

Update 4 juni

Europeanen die tegen Covid-19 gevaccineerd zijn, zullen Frankrijk vanaf 9 juni zonder PCR-test kunnen binnenkomen. Een bewijs van een negatieve test (PCR of antigenisch) zal nog steeds vereist zijn voor reizigers uit met name het VK en de VS, ongeacht of zij ingeënt zijn of niet, maar gevaccineerde Nederlanders hebben dan  geen negatief testbewijs meer nodig.
Iedereen die nog niet gevaccineerd is kan gebruik maken van een gratis PCR-test. Met de test kun je een Europees digitaal COVID-certificaat krijgen. Daarmee kun je binnen Europa reizen op bepaalde voorwaarden.
 

Update 29 april 2021

Vanaf maandag 3 mei mag er weer vrij gereisd worden door Frankrijk!

Onze camping is, sinds de opening op 15 maart, niet gesloten geweest maar door het algehele reisverbod hadden we ook niet veel gasten. Vanaf maandag zal dit (hopelijk) weer veranderen want dan mag er weer vrij door het land gereisd worden!

Betekent dit dat u als Nederlander weer kunt komen kamperen??

Deze vraag is nog wat lastig te beantwoorden maar volgens officiele bronnen mag dit. Op de site van het Franse  Gouvernement staat dat iedereen uit de EU welkom is in Frankrijk, mits hij/zij bij binnenkomst een negatieve PCR test, op naam kan overleggen van niet ouder dan 72 uur.

Maar het verzoek is ook nog steeds om alleen noodzakelijke reizen te maken tot aan 9 juni. Het is aan u hoe hier mee om te gaan.

Tevens geldt er op dit moment nog een avondklok om 19 uur, die op 19 mei naar 21 uur zal gaan en vanaf begin juni naar 23 uur gaat en eind juni helemaal verdwijnt. 

 Nog steeds is in alle openbare gesloten ruimtes een mondkapje verplicht. Dat wil dus zeggen dat wanneer je een gebouw binnen gaat “door een deur” dat je dan een mondkapje op moet, zoals winkels, musea en supermarkten. Zorg er dus gewoon voor dat je altijd mondkapjes bij je hebt!

Afstand houden

1) In Frankrijk houd je minimaal 2 meter afstand als je geen mondkapje draagt, met mondkapje is het nog steeds 1 meter……….wanneer die persoon niet tot jouw huishouden behoort

2) Kinderen mogen zonder een meter afstand met elkaar spelen en aan tafel zitten.

Update 8 april 2021

Hoewel dit geen prioriteit is, weten we dat uw reisplannen worden beïnvloed door de zich ontwikkelende pandemie van het coronavirus (COVID-19).

Ons doel is om u zo snel mogelijk te verwelkomen in de best mogelijke omstandigheden.

Zoals altijd wordt het hele team gemobiliseerd om uw comfort en veiligheid te garanderen.

Zodra de camping weer gasten kan en mag ontvangen handhaven we alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn om het Coronavirus buiten de deur te houden. Deze maatregelen zijn onder aan deze pagina vermeld en zijn nog steeds actueel.

Wat betreft uw reservering en een eventuele annulering ivm Covid-19:

Heeft u een aanbetaling gedaan, dan passen wij de procedure toe, die de Franse regering voor de tourisme branche heeft opgesteld voor annuleringen door de coronacrisis.

Dit betekent dat, mocht uw reservering geen doorgang kunnen vinden vanwege één van de volgende feiten:

 1. De grensen gesloten zijn
 2. De camping vanuit Franse overheid gesloten moet blijven
 3. Als u woont in een zone die in een lock down verkeerd waardoor u niet naar de camping kunt komen.
 4. Als u verkeerd in een periode van quarantaine die door uw regering op de data van uw verblijf werd opgelegd.

we in deze gevallen het door u aanbetaalde bedrag minus de 15 euro reserveringskosten, zullen doorschuiven naar uw verblijf bij ons in het jaar 2022.  Dit bedrag geldt dan niet als aanbetaling, maar wordt verrekend in de factuur van het gehele verblijf. 

Update 28 augustus

Sinds gisteren is ons departement de Gard als rode zone aangemerkt. De reden hiervan is  dat er op de 100.000 mensen,  50 of meer, positief op het Coronavirus zijn getest. 

Met deze markering geeft de regering toestemming aan de departementale overheid, om, daar waar het nodig is, extra maatregelen in te voeren,  zoals bijvoorbeeld, het buiten dragen van een mondkapje of het eerder sluiten van een bar/restaurant. Dit om verdere verspreiding tegen te gaan. 

Het betekent niet dat er nu weer een lockdown is, of gaat komen, ook betekent het niet dat wij als camping dicht moeten, nee gelukkig niet, het betekent dat wij met z’n allen nog Iets beter op onze tellen moeten passen, ons extra goed aan de regels moeten houden met betrekking tot persoonlijke hygienne,  mondkapjesplicht en afstand houden.

De classificatie ‘rood’  is echter specifiek voor Frankrijk. Andere Europese landen kunnen Frankrijk op een ander niveau classificeren, vooral in oranje, dat is wat ook Nederland doet. 

U bent dan ook nog steeds erg welkom op de camping. 

Als u besluit uw verblijf in te korten, dan wel te annuleren doet u dit uit eigen initiatief en zullen de normale annuleringsvoorwaarden gelden.  

Update 18 juli

Vanaf maandag 20 juli is het in Frankrijk verplicht om in alle afgesloten openbare ruimtes een mondkapje te dragen. Dit zal dus gelden voor alle winkels, musea, stations en dergelijke. as maandag of dinsdag komt er een meer specifieke uitleg over welke ruimtes hiermee bedoeld worden.

Update 26 juni

Zoals verwacht zullen zowel de georganiseerde animatie als de gezellige (muziek) avondjes deze zomer gewoon doorgang vinden.

Update 13 juni

Het is nu zeker en door de Franse regering toegezegd… de grenzen met België, Duitsland en Luxemburg gaan vanaf maandagmorgen 15 juni om 00.00 uur weer open!

Update 4 juni

Over de aanpassingen die we als camping nemen tegen het Covid-19 virus

Algemeen

Net als overal in Frankrijk gelden ook op de camping de belangrijkste maatregelen op het gebied van hygiëne, zoals…

 • Het regelmatig handen wassen met water en zeep of met hydro-alcoholische gel produkten
 • Niezen en hoesten in de elleboog
 • De neus snuiten in een wegwerpzakdoek en deze direct in een vuilnisbak gooien
 • Aanraken van het gezicht vermijden, vooral neus mond en ogen.
 • Een fysieke afstand van 1 meter tussen twee personen houden!

Op de camping is het niet verplicht om waar dan ook een mondmasker te dragen. Niet op het terras, noch in het sanitair of receptie. Mocht je er de voorkeur aangeven dit wel te doen dan ben je hier natuurlijk vrij in.  Het dragen van mondmaskers wordt aangeraden in ruimtes waar het niet mogelijk is om de afstand van 1 meter te hanteren, alsook in het openbaar vervoer. 

Verder geldt de algemene regel:

Indien je, of iemand uit je huishouden, klachten heeft zoals verkoudheid, niezen, hoesten, koorts, griep of benauwdheid dan verzoeken wij je dit te melden en verder in je kampeermiddel te blijven en dus niet de receptie, pizzeria, zwembad of sanitair te bezoeken.

Overige maatregelen

Wij zullen de hieronder genoemde, voorzorgsmaatregelen nemen en vragen eenieder om zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen wat betreft het afstand houden van elkaar.

Sanitairgebouw

 • In het grote gebouw zal één deur als entree worden gebruikt en de andere als uitgang. Er zal een bewegwijzering zijn en je wordt verzocht deze te volgen. **
 • Bij de entree van de wc’s vind je een dispenser met desinfecterende gel.
 • Er zullen enkele wastafels afgetaped worden.
 • De contactpunten in de sanitaire voorzieningen, zoals handvaten en deurknoppen zullen meerdere malen per dag met ontsmet worden.
 • Wij vragen je om de tijd die je doorbrengt in het sanitair zo kort mogelijk te houden en mocht je zien dat er meerdere mensen binnen zijn gelieve dan even buiten te wachten

In de receptie

 • is een plexiglas scherm geplaatst waardoor er een barrière is ontstaan tussen jezelf en de medewerksters van de receptie.
 • Er staat een flacon met desinfecterend gel, zodat u de handen kunt desinfecteren
 • In de receptie vragen we om met niet meer dan drie personen binnen te zijn. Zie je bij aankomst dat er al meerdere personen binnen zijn dan gelieve buiten te wachten.
 • De balie en bureaublad en zullen geregeld gereinigd en ontsmet worden.

Pizzeria/bar

 • Ons terras is normaal geopend en de tafels staan minimaal 1 meter uit elkaar.
 • Voor een tafel op ons terras hoef je, in principe, niet te reserveren je bent zoals gewoonlijk, altijd welkom!
 • Wij mogen groepen ontvangen tot 10 personen, wil je komen met 6 tot 10 personen dan dien je dit van tevoren aan te geven en dus te reserveren.
 • Bij de entree van het terras verzoeken wij je de handen te desinfecteren bij de dispenser met gel die bij de entree staat.
 • Ons personeel zal mondkapjes dragen en we zetten extra schoonmaakmomenten in voor een veilig verblijf bij ons op het terras.
 • Wij verzoeken je zo veel mogelijk met pin te betalen

Zwembad

 • Het zwembad is normaal geopend van 10 uur ’s morgens tot 21.00 uur ’s avonds.
 • Er zullen ligbedjes in het zwembad geplaatst zijn maar wel minder dan gewoonlijk. Deze bedjes worden een aantal malen per dag gedesinfecteerd.

 Tot slot

Wij vertrouwen erop dat deze maatregelen voldoende zullen zijn om je in een zo veilig mogelijke omgeving van je vakantie te doen genieten.

Als ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en naar eigen goeddunken handelt gaan wij met z’n allen weer een mooie zomer tegemoet.

We zitten nu in de tweede fase van het déconfinement dus de ‘ontgrendeling’.  Op 22 juni gaat de derde fase in werking, het kan dus zijn dat de maatregelen nog veranderen. Wat de reglementen die voor het hoogseizoen zullen gaan gelden, zullen zijn, moeten we nog even afwachten. Maar we nemen al met al aan dat de animatie, soirées en verdere activiteiten, gewoon doorgang zullen vinden. 

De terrasjes, bars, restaurants, marktjes e.d. zijn weer heropend. In een aantal van de toeristische trekpleisters zoals grotten alsook het bamboebos zul je een mondmasker moeten dragen. Ook in sommige winkels vinden ze het prettiger als je een mondmasker op hebt.

Al met al zullen er dus wel wat verschillen te merken zijn met andere zomers en eerdere vakanties maar we denken niet dat deze verschillen zodanig zijn dat ze in de weg zullen staan om het ultieme vakantiegevoel te beleven.

Vooral dit laatste is een belangrijk issue voor het wel dan niet laten doorgaan van jullie welverdiende vakantie in het zonnige zuiden!

Update 28 mei

Vanavond van de eerste minister gehoord dat de campings op 2 juni weer open mogen. Ook cafés, bars, restaurants, stranden, toeristische attracties e.d. mogen dan hun deuren weer openen!  Dit alles met inachtneming van de verschillende voorzorgsmaatregelen. Hierover binnenkort meer nieuws.

Wat betreft het ‘open gaan’ van de grenzen is Frankrijk bereid die op 15 juni weer voor iedereen open te doen. Hierover is de Franse regering in nauw contact met de overige Europese landen.  Ook hangt dit af  van hoe de ontwikkeling van het Coronavirus verder stabiliseert en teruggedrongen wordt.

Zodra we de regels en inachtnemingen, die voor campings zullen gaan gelden, duidelijk hebben zullen we deze bekend maken via onze site, Face Book en email.

We zijn blij…. het vakantievieren kan toch weer een aanvang nemen, wat een goed nieuws is dit!

Update 18 mai

Vandaag gehoord van de Federatie FNHPA dat buitenlandse toeristen welkom zullen zijn in juli en augustus.  Wanneer de grenzen voor iedereen weer open zullen gaan moeten we nog even afwachten. 

Natuurlijk hangt dit alles af van de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus.

Update 14 mei 2020

Vandaag heeft Frankrijk’s eerste minister Edouard Philippe verklaard dat de Fransen in de maanden juli en augustus op vakantie mogen gaan in Frankrijk en haar overzeese gebieden.  

Vanaf 2 juni gaat de horeca weer open. Vooralsnog gaan we ervan uit dat dit betekent dat ook bij ons de pizzeria weer open gaat. 

Rond 25 mei verwachten we meer nieuws over het openstellen van de camping.  Alles blijft nog even afhankelijk van hoe het virus zich ontwikkeld. 

Diverse Nederlandse media benadrukken dat de Franse gezondheidsnoodtoestand verlengd is tot 24 juli en schrijven dat vakantiegangers dus niet welkom zijn tot die datum. Deze ‘état d’urgence sanitaire’ zegt echter niets over de vraag vanaf wanneer buitenlanders weer door Frankrijk mogen reizen. De noodtoestand verlengen is een politieke en administratieve maatregel die ervoor zorgt dat de Franse overheid veiligheidswetten versneld mag invoeren om het virus te bestrijden.

Het is nu nog even afwachten tot het moment dat de overheid de restricties bij de grenzen versoepeld en we onze Nederlandse gasten weer kunnen ontvangen. We kijken er enorm naar uit!

Update 6 mei 2020

We hebben van onze overkoepelende federatie te horen gekregen, dat de regering besloten heeft om campings in ieder geval tot 2 juni gesloten te houden. 

Zoals de zaken er nu voorstaan, wil de regering bevolkingsbewegingen en bijeenkomsten niet aanmoedigen. Interregionale en interdepartementale reizen worden gereduceerd tot alleen dwingende professionele of familiale redenen. De stranden blijven tot 1 juni ontoegankelijk voor het publiek. Café’s en restaurants zullen tot begin juni ook hun deuren gesloten moeten houden.

We zijn niet helemaal verrast door deze nieuwe datum maar hopen erop dat we na 2 juni onze poort weer wijd open kunnen zetten. We houden u op de hoogte!

Update 14 April 2020

De Franse president heeft aangekondigd dat het confinement (de lock down) tot 11 mei gaat duren. Tot die tijd is de camping dan ook zeker gesloten.

Iedereen die een kampeerplaats of mobile home geboekt heeft tot de datum van 11 mei, heeft inmiddels een email ontvangen.

Voor de periode daarna volgen wij de ontwikkelingen hier in Frankrijk rondom het coronavirus nauwlettend. Zodra er berichten zijn hieromtrent dan houden wij je hiervan op de hoogte.

Aanbetalingen

Velen van u hebben een kampeerplaats of mobile home gereserveerd en vragen zich af hoe het nu zit met de aanbetaling die gedaan is en een eventuele annulering.

Hierover het volgende;

In geval van het niet kunnen ontvangen van kampeergasten i.v.m. de regelgeving rondom het Coronavirus, in de periode die zij geboekt hebben, passen wij de procedure toe die de Franse regering heeft opgesteld voor de toerismebranche.

Deze houdt in dat de recreatieve branche het recht heeft om, voor tegoeden van contracten afgesloten tussen 1 maart en 15 september 2020, die worden geannuleerd, een avoir (= tegoed) te verstrekken.

Dit betekent dat wanneer uw vakantie niet door mag gaan, het reeds betaalde bedrag wordt omgezet in een tegoed. Dit tegoed kunt u later in het jaar, of in het seizoen van 2021, gebruiken bij een verblijf bij ons op de camping.

Hiervoor dient u straks wel een nieuwe reservering te plaatsen. Het tegoed zal dan niet dienen als aanbetaling, deze dient wederom gedaan te worden, maar wordt verrekend in de factuur van het gehele verblijf.

We hopen dat het een en ander duidelijk is en mocht u vragen hebben dan beantwoorden wij die heel graag via de mail. Dus schroom niet om een mail te sturen naar:  mail@camping-beau-rivage.net.

Wij vragen uw begrip voor deze maatregelen die wij moeten nemen.

We wensen iedereen veel sterkte in deze en de komende periode en blijf vooral gezond!

Heel graag tot ziens!

Namens de hele familie van Beau Rivage…… John en Vera