Corona virus informatie

Update 28 mei

Vanavond van de eerste minister gehoord dat de campings op 2 juni weer open mogen. Ook cafés, bars, restaurants, stranden, toeristische attracties e.d. mogen dan hun deuren weer openen!  Dit alles met inachtneming van de verschillende voorzorgsmaatregelen. Hierover binnenkort meer nieuws.

Wat betreft het ‘open gaan’ van de grenzen is Frankrijk bereid die op 15 juni weer voor iedereen open te doen. Hierover is de Franse regering in nauw contact met de overige Europese landen.  Ook hangt dit af  van hoe de ontwikkeling van het Coronavirus verder stabiliseert en teruggedrongen wordt.

Zodra we de regels en inachtnemingen, die voor campings zullen gaan gelden, duidelijk hebben zullen we deze bekend maken via onze site, Face Book en email.

We zijn blij…. het vakantievieren kan toch weer een aanvang nemen, wat een goed nieuws is dit!

Update 18 mai

Vandaag gehoord van de Federatie FNHPA dat buitenlandse toeristen welkom zullen zijn in juli en augustus.  Wanneer de grenzen voor iedereen weer open zullen gaan moeten we nog even afwachten. 

Natuurlijk hangt dit alles af van de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus.

Update 14 mei 2020

Vandaag heeft Frankrijk’s eerste minister Edouard Philippe verklaard dat de Fransen in de maanden juli en augustus op vakantie mogen gaan in Frankrijk en haar overzeese gebieden.  

Vanaf 2 juni gaat de horeca weer open. Vooralsnog gaan we ervan uit dat dit betekent dat ook bij ons de pizzeria weer open gaat. 

Rond 25 mei verwachten we meer nieuws over het openstellen van de camping.  Alles blijft nog even afhankelijk van hoe het virus zich ontwikkeld. 

Diverse Nederlandse media benadrukken dat de Franse gezondheidsnoodtoestand verlengd is tot 24 juli en schrijven dat vakantiegangers dus niet welkom zijn tot die datum. Deze ‘état d’urgence sanitaire’ zegt echter niets over de vraag vanaf wanneer buitenlanders weer door Frankrijk mogen reizen. De noodtoestand verlengen is een politieke en administratieve maatregel die ervoor zorgt dat de Franse overheid veiligheidswetten versneld mag invoeren om het virus te bestrijden.

Het is nu nog even afwachten tot het moment dat de overheid de restricties bij de grenzen versoepeld en we onze Nederlandse gasten weer kunnen ontvangen. We kijken er enorm naar uit!

Update 6 mei 2020

We hebben van onze overkoepelende federatie te horen gekregen, dat de regering besloten heeft om campings in ieder geval tot 2 juni gesloten te houden. 

Zoals de zaken er nu voorstaan, wil de regering bevolkingsbewegingen en bijeenkomsten niet aanmoedigen. Interregionale en interdepartementale reizen worden gereduceerd tot alleen dwingende professionele of familiale redenen. De stranden blijven tot 1 juni ontoegankelijk voor het publiek. Café’s en restaurants zullen tot begin juni ook hun deuren gesloten moeten houden.

We zijn niet helemaal verrast door deze nieuwe datum maar hopen erop dat we na 2 juni onze poort weer wijd open kunnen zetten. We houden u op de hoogte!

 

Update 14 April 2020

De Franse president heeft aangekondigd dat het confinement (de lock down) tot 11 mei gaat duren. Tot die tijd is de camping dan ook zeker gesloten.

Iedereen die een kampeerplaats of mobile home geboekt heeft tot de datum van 11 mei, heeft inmiddels een email ontvangen.

Voor de periode daarna volgen wij de ontwikkelingen hier in Frankrijk rondom het coronavirus nauwlettend. Zodra er berichten zijn hieromtrent dan houden wij je hiervan op de hoogte.

Aanbetalingen

Velen van u hebben een kampeerplaats of mobile home gereserveerd en vragen zich af hoe het nu zit met de aanbetaling die gedaan is en een eventuele annulering.

Hierover het volgende;

In geval van het niet kunnen ontvangen van kampeergasten i.v.m. de regelgeving rondom het Coronavirus, in de periode die zij geboekt hebben, passen wij de procedure toe die de Franse regering heeft opgesteld voor de toerismebranche.

Deze houdt in dat de recreatieve branche het recht heeft om, voor tegoeden van contracten afgesloten tussen 1 maart en 15 september 2020, die worden geannuleerd, een avoir (= tegoed) te verstrekken.

Dit betekent dat wanneer uw vakantie niet door mag gaan, het reeds betaalde bedrag wordt omgezet in een tegoed. Dit tegoed kunt u later in het jaar, of in het seizoen van 2021, gebruiken bij een verblijf bij ons op de camping.

Hiervoor dient u straks wel een nieuwe reservering te plaatsen. Het tegoed zal dan niet dienen als aanbetaling, deze dient wederom gedaan te worden, maar wordt verrekend in de factuur van het gehele verblijf.

We hopen dat het een en ander duidelijk is en mocht u vragen hebben dan beantwoorden wij die heel graag via de mail. Dus schroom niet om een mail te sturen naar:  mail@camping-beau-rivage.net.

Wij vragen uw begrip voor deze maatregelen die wij moeten nemen.

We wensen iedereen veel sterkte in deze en de komende periode en blijf vooral gezond!

Heel graag tot ziens!

Namens de hele familie van Beau Rivage…… John en Vera