cévennes
Camping aan de voet van de cevennen

Camping Beau Rivage ligt aan de voet van het nationaal park de Cevennen. Sinds 2011 zijn de Cevennen door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst. Het imposante gebied herbergt een prachtig wandelgebied met valleien, hoogvlaktes en spectaculaire uitzichtpunten, zoals het Cirque de Navacelles.

Ontdek de cevennen

De Cevennes zijn op een steenworp afstand. De talloze valleien met de typisch Cevenolse cultuur zijn een aanrader. En via de bekende route Corniche des Cévennes geniet u van de mooiste vergezichten van de Cevennen. Een route van St Jean du Gard tot aan het bergdorp Florac.

De Cevennen zijn ook bekend om de eindeloze wandelingen die je er kunt maken. Een vrij bekende is de langeafstandswandeling van Le Puy-en-Velay naar Alès door het centraal massief over een afstand van 250 km. Hier worden vier departementen doorkruist: de Haute-Loire, de Ardèche, de Lozère en de Gard. Deze wandeling is in de voetsporen van Robert Louis Stevenson die hem in 1878, samen met zijn ezel Modestine maakte.

Ook voor langeafstand-fietsers zijn de Cevennen een waar eldorado. De eindeloze bergwegen en colletjes nodigen enorm uit voor het maken van de prachtigste fietstochten.

Vorige slide
Volgende slide