Wandelingen

Hier treft u een greep uit de wandelingen die in de directe en verdere omgeving gemaakt kunnen worden. Deze wandelingen hebben wij zelf gelopen in afgelopen winters en voorjaren. De beschrijvingen en routes van deze wandelingen vindt u in de speciale wandeleditie bij de receptie. Iedere winter en elk voorjaar gaan we wel op pad om, of de oude wandelingen te herlopen,  of om weer nieuwe routes aan de lijst toe te voegen.  Dit is beslist geen straf, de omgeving is en blijft fantastisch om te belopen!  Hier alvast wat voorproefjes....

 Rondom Cardetzonneblklein

Afstand : 8 km

Tijdsduur : 2 uur

Cardet is een dorp met zo'n 800 inwoners. Het bestaat al sinds de 15e eeuw. Het heeft een bakker, een bar, een kapster en een postkantoor. (tegenwoordig ook een makelaar!)  Meer hebben de inwoners dan ook niet nodig. Het dorp houdt zich verre van moderniseringen en drukte. De wandeling loopt om Cardet heen en geeft u een goed zicht op het dorp en zijn weidse- en rustuitstralende omgeving.

Bos van Cardet  

bosCardet1

Afstand wandeling: 6 km

Tijdsduur : 1,5 uur

Lekker te doen vanaf de camping is deze wandeling naar en door het bos van Cardet. Een eeuwenoud en prachtig gelegen bos. Het is 7 ha groot en is gelegen tussen de wijnvelden in. In het bos zult u de oude eik vinden die al eeuwen lang op deze plek midden in het bos staat.

Lacan (en het kasteel van Tornac)

lacankopie

Afstand: 5 (verkort) of 9 (lang) km.

Afstand vanaf de camping: 7km

Tijdsduur: 2,5 (verkort) of 4 uur (lang)

Lekker 'dicht bij huis' deze lacam wandeling. Opgesplitst in een korte en een lange wandeling. Ze beginnen beiden pittig met een behoorlijk steile klim, maar boven aan gekomen heeft u dan ook een meer dan meer dan fantastisch uitzicht over Anduze en zijn omgeving. Heeft u nog genoeg puf over dan doet u ook het kasteel van Tornac aan.

 

Col d'Uglas

cold'uglas1klein

Afstand wandeling : 8 km

Afstand vanaf de camping: 29 km

Tijdsduur : 2 1/2 uur

Een erg mooie en gevarieerde wandeling met prachtige vergezichten. U bevindt zich midden in de Cévennen.

Corbes en de grotte de Vallaurie

corbes1

Afstand wandeling : 9 km

Afstand vanaf de camping: 18 km

Tijdsduur: ongeveer 2 1/2 à 3 uur

Een heerlijke wandeling door een prachtige natuur met mooi uitzichten op het dorp Mialet, de poort van de Cevennnes bij Anduze en de Cevennen zelf.

Thoiras

Thoiras

Afstand wandeling: 12 km

Afstand vanaf de camping : 18 km

Tijdsduur: ongeveer ± 3 1/2 uur

Hele leuke wandeling door een prachtig deel van de Cévennen., even voorbij Anduze, richting Lasalle.

Les gorges du Gardon 

gorgesGardon6

Afstand wandeling: 5km

Afstand vanaf camping : ± 38 km

Tijdsfuur wandeling: ongeveer 2 uur

Markering: eerst geen, later geel/rood fijne, korte wandeling naar een prachtig stukje rivier en een spannende grot.

Pont de Camisards

camisards

Afstand : 10 km

Afstand vanaf de camping:16 km

Tijdsduur : 3 uur

De wandeling begint bij de 'Pont de Camisards'. Deze is genoemd naar destijds de in de bergen wonende protestanten 'de Camisards'

Een echte 'Cevennen' wandeling.

Lasalle - Colognac

 lasalle2

Afstand : 10 km

Afstand vanaf de camping: 28km

Tijdsduur : 3,5 uur

Lasalle is een echt gemoedelijk Cévennenstadje. Het staat o.a. bekend om zijn langgerekte straat van 1.7 km lang. Deze prachtige wandeling met veel mooie vergezichten gaat ook door het dorpje Colognac. Dit ligt er met zijn uitzicht op de uitgestrekte prairies fascinerend bij.

Le gouffre des Aiguières

gouffre aig

Afstand : 6 km

Afstand vanaf de camping: 39km

Tijdsduur : 2.5 uur 

 Niet ver vanAles ontdekt u een prachtige ravijn, verstopt in de hellingen van de helling van de Mont Bouquet. Deze sportieve wandeling, waarbij u in het voorjaar kans maakt op een paar natte voeten, is mooi en rustgevend, en als er water in de rivier zit is hij nog meer adembenemend. Bij de waterval kun je naar beneden klauteren en (zeker in voor -en/of najaar) een frisse duik nemen in dit paradijslijk deel van onze mooie Gard! Het water van de gouffre (put) is, vooral na een regenbui, prachtig van kleur.

Le Ranc de Bane

rancdebane

Afstand : 11 km

Afstand vanaf de camping: 40 km

Tijdsduur : 4,5 uur

Bijzondere, en lekker sportieve wandeling met prachtige vergezichten. De wandeling loopt o.a.door de grot van Caume Clauside. Deze grot is vanaf oudsher bewoond geweest vanaf de middeleeuwen tot aan de tijd vandle Camisards en ook door schapenhoeders met hun kuddes.

copyright 2011 V&J